تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال : تعیین روش صحیح
اگر قصد خرید بروشور , تراکت , کارتهای تجاری , پوستر و یا این که دیگر مورد ها این چنینی را دارید , حتما میدانید که پباده سازی مطلوب , رنگ و چاپ با کیفیت از موردها دوچندان اساسی میباشند . درین در میان چه بسا در صورتیکه کلیه این موردها را نیز با اعتنا بررسی نمائید کماکان تصمیم با اهمیت دیگری باقی می ماند و آن نیز تعیین دربین روشهای چاپ یعنی چاپخانه دیجیتال و چاپ افست فرآورده متبوع است .
چاپ دیجیتال و چاپ افست هر یک دارنده روند منحصر به فرد به خویش , مزایا و معایبی میباشند . بهاین تریتیب دراین مقاله به بررسی تفاوتهای میان این دو روش چاپی و جزئیات هریک میپردازیم .
چاپ افست
چاپ افست , رایجترین روش , برای چاپ محصولاتی است که دارنده تیراژ بالا می باشند . چاپ خبر نامه بر روی رولهای بزرگ ورقه نمونهای از چاپ افست است .
مراحل عمل چاپ افست بهاین صورت است که ابتدا در بخش لیتوگرافی , براساس طرح اول , صفحاتی از محصول آلومینیوم در قالب زینک ( پلیت ) ساخته میگردد . با دقت به این که درین روش چاپی از سیستم رنگی CMYK به کارگیری میگردد غالبا برای طرحها چهار زینک منقطع برای هر رنگ ساخته می شود . اما در بعضی مورد ها یک زینک دیگر برای مخلوط رنگ یگانه دستی هم تهیه و تنظیم میشود .
بعداز تهیه و تنظیم هر یک از این زینکها میبایست آنها را مستقل در نصیب برجهای رنگی پرینتر قرار اعطا کرد . دراینصورت هر زینک از یکی چهار رنگ CMYK تغذیه می کند . با عبور برگه از رولهای آغشته به رنگ در هر بخش , رنگ ذیربط و متناسب با درصدهای رنگی طرح اول بر روی برگه منتقل میشود تا در نهایی نصیب تصویر پایانی نتایج شود .
در تصویر و فیلم ذیل فرآیند عمل به صورت گرافیکی جهت فهم خوبتر نمایش داده شدهاست .
پیرو به بررسی مزایا و معایب چاپ افست می پردازیم .
مزایای چاپ افست
میتوان از اشکال متنوعی از کاغذها برای چاپ بهره مند شد .
قابلیت چاپ با تیراژ بالا و هزینه تحت موجود است .
کیفیت چاپ دوچندان بالا است .
دراین روش , علاوه بر سیستم ۴ رنگ ( CMYK ) میتوان از رنگهای ساخته شدهی دیگری نیز به کار گرفت .
معایب چاپ افست
برای چاپ تولیدات با تیراژ ذیل مقرون به صرفه نمی باشد .
به دلیل نیاز به تهیهی زینک و پلیت , کار چاپ زمانبر خواهد بود .
هنگامی که اپراتور داده ها را برای پرینتر تعریف مینماید , بعداز آغاز عمل دستگاه , دیگر قابلیت و امکان تغییر تحول داده ها وجود نداشته و تا پایان فعالیت , داده ها اول به به عبارتی صورت چاپ می گردد .
چاپ دیجیتال
جور دیگری از چاپ که مضاعف همگانی است چاپ دیجیتال میباشد . دراین دسته چاپ , فرایند زمانبر و پیچیدهی چاپ افست نیست و یکیاز آسانترین روشهای چاپ است . در چاپ دیجیتال , جوهر به صورت بی واسطه بر روی مرحله انتقال میابد .
از سوی دیگر , چاپ دیجیتال می تواند صرفا در رنگهای سیاه و سپید و CMYK چاپ شود و قوی به چاپ رنگهای حقیقی مثل پنتون یا این که HKS نیست . در صورتیکه فعالیت چاپی شما نیاز به همخوانی بدون نقص پنتون داشته باشد , چاپ دیجیتال آیتم قابل قبولی نخواهد بود .
چاپگر لیزری و دستگاه چاپ جوهرافشان نمونهای از چاپ دیجیتال میباشند . چاپخانه ها نیز از همین دستگاه صرفا در سایز بزرگتر , سریعتر و دقیقتر به کار گیری می کنند .
مزایای چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال یک مراحل سرعت بالا است .
در تیراژ تحت مقرون به صرفه است . هزینهی هر چاپ دیجیتال اثبات و معین می باشد و در تعداد بیشتر تفاوتی تولید نمیشود .
قابلیت تغییر و تحول داده ها در نسخههای گوناگون موجود هست . مثلا برای چاپ کارت دعوت , در روش دیجیتال این قابلیت و امکان موجود است تا برای اشخاص گوناگون با ویژگی ها متعدد کارتها را در تعداد متبوع چاپ نمایید .
معایب چاپ دیجیتال
توان چاپ کمتری بر روی متریالهای متفاوت دارااست .
چاپ دیجیتال از رنگهای استاندارد به کارگیری مینماید .
در مقایسه با چاپ افست کیفیت بالاتری دارااست .
برای تولیدها چاپی بزرگتر و در تیراژ بالا هزینهبر است .
درپی به بررسی سوالهای متمایز که ممکن است نسبت به تعیین یک کدام از این دو روش همگانی چاپ مطرح گردد را مورد بررسی قرار می دهیم .
به چه شکل میتوان در میان چاپ افست و دیجیتال , روش مطلوب را گزینش کرد؟
چاپ دیجیتال و چاپ افست را به صورت مستقل مورد بررسی قرار دادیم ; با این حال ممکن است کماکان این سوال برایتان مطرح باشد که مناستترین روش برای عمل چاپی شما کدام است؟ به همین منظور در ادامهی این مقاله به ابلاغ نکات و سوال های خاصی که میتواند به شما درین تعیین یاری دهد میپردازیم .
1 - حجم :
حجم پروژه شما به چه میزان است؟
درصورتی که پروژه شما بزرگ بوده و تیراژ بالایی دارااست , چاپ افست مطلوب است و به شما فرآورده چاپی باکیفیت و با هزینهی کمتری را ارائه میدهد .
2 - زمان :
آیا شتاب دارید؟
در حالتی که قصد چاپ در لحظهی پایان را دارید از چاپ دیجیتال به کارگیری فرمائید , در چاپ افست به دلیل تهیهی زینک و پلیت زمان بیشتری ما یحتاج است .
3 - متریال مرحله چاپ شونده :
قصد چاپ بر روی چه متریالی را دارید؟
آیا قصد دارید کارت تجاری با متریال خاصی چاپ کنید؟ یا این که قصد دارید فعالیت چاپی در مقدار و برش خاصی داشته باشید؟ چاپ دیجیتال نسبت به قبلی منعطفتر شدهاست ولی هنوز نیز به پای چاپ افست نمی رسد . چاپ افست توان چاپ بر روی متریالهای گوناگون در سایز و برشهای متعدد را دارااست .
4 - رنگ :
آیا رنگ خاصی مورد علاقه شما است؟
در حالتی که رنگ خاصی برای پروژه شما ضروری است و نیاز دارید که از سیستم انطباق پنتون استعمال فرمایید چاپ افست را گزینش نمائید چون چاپ دیجیتال صرفا شایسته ترین رنگ شبیه را به شما ارائه میدهد .
5 - نمونهی نخستین :
آیا می بایست نمونههای اولیهی خویش را بازدید کنید؟
در شرایطیکه قصد دارید که پیش از ادامهی چاپ پروژهی خویش در بالا نمونهی چاپی اول را ملاحظه کنید تا از کیفیت و استانداردهای متبوع اطمینان نتایج فرمائید , چاپ دیجیتال برتری دارااست . چون در چاپ افست , به دلیل تهیهی برگه و ادغام رنگی , ارائهی نمونهی رنگی برای شما خیلی هزینهبر خواهد بود .
نکاتی که هر طراح خلاقی قبلی از آغاز عمل بایستی بداند
1 – تفاوت در بین RGB و CMYK
2 - اهمیت رزولوشن ( تراکم )
3 – غلو تصاویر به فعالیت رفته در پباده سازی
4 – برشهای موردنیاز
5 – اهمیت مثال خوانی و تصحیح ( اشتباه گیری )
نمیتوان مانند پباده سازی یک سایت به عقب رجوع و برگشت و این مشکلات را تصحیح کرد . پس درحالتی که اشتباهی وجود داشته باشد به آسانی میتوان اظهار کرد که پولتان را هدر داده اید .
واضح است که بایستی املای کلمه ها را در فعالیت خویش بررسی فرمایید , ولی درهرصورت با انجام این جور بررسی به مقدار 75 درصد از شیوه را رفته اید و اکثری از اشکالات باقیمانده اند . مواقعی که ممکن است متوجه آنان نشوید نظیر اسامی نادرست در تایپ اسمهای مختص نظیر نام شرکتها و مواقعی که قسمتی از غلطهای املایی معمول نمی باشند . یا این که شمارههای تماس و آدرسهای درون نوشته و نشانی اینترنتی و غیره . و یا این که به کارگیری از مسافت و نیم مسافت در جای صحیح آن در افعال و حروف سجاوندی و غیره .
منابع مرتبط: چاپ دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟